Why söker tre juniora IT-konsulter till Traineeprogram

Why Solutions AB etablerades hösten 2013 och har haft en positiv utveckling från start. Why erbjuder tjänster och produkter inom IT infrastruktur och Management Consulting. Vi har skapat Why för att vi brinner för det vi gör och för att vi med våra gemensamma erfarenheter vill skapa en utmanare till IT-branschen med det lilla extra. Med ett modernt tänkande och nya teknologier erbjuder vi kunder optimerade och verksamhetsstödjande IT-lösningar som fungerar. Vårt fokus är alltid kunderna och dom ska kunna förklara vår del i deras framgång. Vi tror på laget före individen och på att leverera smarta lösningar för våra kunder genom att alltid fråga ”varför”. Det är därför vi heter ”Why” - för att vi är nyfikna och frågvisa och för att vi drivs av att alltid ta reda på ”varför”.


Vi vill växa och behöver därför förstärka vårt lag med ännu fler frågvisa och nyfikna medarbetare. Vill du jobba för ett företag där kulturen och individen verkligen ÄR viktig? Tycker du det är viktigt att utveckla bra relationer? Då tycker vi att du ska skicka in din ansökan till oss!


Våra värderingar bygger på framgång, delaktighet, upplevelse, energi och balans. Vi arbetar kontinuerligt med att leva upp till vår värdegrund och söker därför personer vars personligheter stämmer in på vår företagskultur.


Vi söker dig som studerat datateknik eller har en annan likvärdig eftergymnasial IT-utbildning men som saknar praktisk erfarenhet. Du är redo att ta klivet in i IT-konsultbranschen och vill på sikt kunna ta en mer ansvarsfull roll. För att nå detta mål kommer du att få genomgå ett 12 månaders utbildningsprogram som ger dig både de teoretiska och praktiska delarna du behöver för att kunna arbeta som konsult. Programmet är uppbyggt i olika utbildningsblock och du kommer att arbeta med kundnära uppdrag från våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Under hela perioden har du stöd och får coaching av din mentor. Dina arbetsuppgifter innebär främst arbete inom IT-infrastruktur samt applikationsutredningar. Arbetet kommer bedrivas i förvaltning och som projekt ute hos kund. Du är nyutexaminerad och har ett tekniskt intresse och har du även kunskap om eller erfarenhet av SharePoint är det meriterande. Vi förutsätter att du behärskar svenska i både tal och skrift och att du har goda kunskaper i engelska.


Din profil


  • Du gillar utmaningar, är ambitiös och ödmjuk
  • Du har mycket god förmåga att arbeta både med andra och självständigt för att uppnå uppsatta mål
  • Du har en god förmåga att omsätta kundens behov till realiserbara lösningar
  • Du vill lära nya saker och delar gärna med dig vad du kan till andra
  • Du vill platsa bland de bästa eller har en stark drivkraft att vilja göra det
  • Känner du även att du stämmer in på våra värdeord så kommer du att trivas hos oss!

Tjänsterna är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, omfattning heltid med placering i Sundsvall. B-körkort och bil är önskvärt då en del resor i länet kan förekomma. Vi ser gärna kvinnliga sökanden då vi är övervägande män. Som Juniorkonsult med tillsvidareanställning på Why hjälper vi dig med avbetalning av ditt studielån, omfattning och innehåll i denna löneförmån förhandlas individuellt vid anställning.


Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Ottosson, 070-380 70 47. Din ansökan skickar du till: anna.ottosson@rutinera.se då urval pågår löpande ber vi dig att skicka in den omgående, dock senast den 9 april 2017.