Why Solutions i Sundsvall söker nya medarbetare

Why Solutions AB etablerades hösten 2013 och har haft en positiv utveckling från start. Vi behöver hela tiden fylla på med fler medarbetare med profil och personlighet som stämmer in på vår strategi och kultur.


Vi på Why tror att molntjänster och integration mot molntjänster blir allt mer affärskritiskt och vi tror på att kombinera innovation med vår egen metodik för utveckling och affärsnytta. Vi glömmer aldrig att företagets framgång bygger helt på ett positivt och konstruktivt samspel mellan våra egna och våra kunders medarbetare.


Nu söker vi:


Seniorkonsult, IT-infrastruktur
Som seniorkonsult kommer du arbeta merparten av din tid ute hos våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer agera rådgivare och behöver därför kunna omsätta kundens behov till realiserbara lösningar. Du kommer att bli involverad i hela kedjan från säljstöd, analys, design, implementation till support. Du planerar själv dina uppdrag och ansvarar för din kalender.
Du bör ha en bred teknisk kompetens och erfarenhet av att bygga Windowsbaserade produktionsplattformar.


Specialist, klientdesign och klienthantering
Specialiserad IT-infrastrukturkonsult med fokus på arbetsplatstjänster och klienthantering som skall arbeta med ”on premise” och molnbaserade lösningar. Initialt med produkter som Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), MDT, Intunes och mobilitetsbaserade verktyg. Du bör ha en gedigen IT-infrastrukturbakgrund och vara helt säker på övergripande Windowsinfrastruktur, ha servervana, vara kunnig i katalogtjänster och gärna även ha erfarenhet av Powershell. Du bör även ha mycket god kunskap om operativsystem, applikationshantering, paketering och deployment.


Konsult, IT-infrastruktur
Konsult, gärna med högskolebakgrund och något eller några års erfarenhet samt med en stark vilja att utvecklas vidare inom IT-infrastruktur. Du kommer arbeta med uppdrag hos våra kunder och det är därför viktigt att du kan ta stort eget ansvar. Självklart kan du räkna med stöd från ledning och konsultkollegor. Du bör ha erfarenhet som gör det möjligt att utvecklas inom något av följande områden:

  • Office 365, Azure eller liknade molntjänster
  • Sharepoint och identitetshantering
  • Lync och Exchange
  • Teknisk systemförvaltning
  • Databaser främst SQL


Säljare, IT-infrastruktur
Erfaren affärsman/-kvinna som med stor vana hittar, planerar och driver nya affärer framåt mot uppsatta mål. Du bör gilla att jobba i team och bygga relationer och du får gärna ha en entreprenörsådra inom dig. Ditt främsta fokus blir att utveckla och bredda Why:s kundbas i regionen. Detta innebär initialt stort fokus på nykundsbearbetning från första kontakt till avslut. Bokningar och genomförande av kundmöten blir en del av vardagen som varvas med skapande av offerter, lösningsförslag, presentationer och förhandlingar/avslut. Till din hjälp har du positiva och duktiga kollegor med stora ambitioner.
Du som söker bör ha ett par års säljerfarenhet från produkt- och/eller tjänsteförsäljning, helst inom IT-infrastruktur. Du måste vara bekväm i att påvisa fördelarna med Why som leverantör i möten med såväl IT-ledning/IT-tekniker som t ex ekonomichefer och andra ledande befattningshavare. Ett brett kontaktnät sedan tidigare kan vara fördelaktigt och vi förväntar oss ett stort engagemang och ett starkt eget driv.


Läs gärna mer om oss på why.se för att se om vi kan vara något för dig. Kontakta sedan Erik Sonesson på erik.sonesson@why.se med ansökan och CV - så kanske tycke uppstår.