Välkommen till Why, Willy Nilsson!

Dela på facebook
Dela på linkedin

Hej Willy, nu har du jobbat några månader här på Why. Hur har din första tid varit? 

Den inledande tiden som ”Whyare” har varit otroligt positiv, med en välkomnande och trevlig onboarding samt en gemensam APT-session där kollegorna hälsade mig välkommen. På Why tar man verkligen hand om konsulterna och följer regelbundet upp hur det går för oss hos kunderna, något jag inte har erfarenhet av från tidigare. Efter en kort tid som anställd, fick jag ett uppdrag som jag har arbetat med sedan innan årsskiftet. 

Jag uppskattar också de interna aktiviteterna, som t.ex. AWs och gemensamma luncher. Jag tycker det är viktigt att skapa sammanhållning bland Why-kollegorna då vi är ute hos olika kunder runt om i stan. Jag fick även möjligheten att åka till Åre med andra Why-kollegor som delar mitt intresse för utförsåkning. Otroligt rolig upplevelse med ett väldigt härligt gäng! 

Vad arbetar du inom för område då? 

Jag arbetar med IT-drift inom infrastruktur i Windows-miljö. Att arbeta med IT-Drift är otroligt kul och utvecklande då man aldrig vet hur nästa arbetsdag kommer se ut. Allt från incidenter till ärendehantering i olika former. Drift inom IT har alltid varit det som har intresserat mig mest. Jag är väldigt lycklig att jag får jobba med det idag. Själva arbetet i det nuvarande uppdraget består mest av tredje linjens ärendehantering, livscykelhantering och patchning relaterat till AD, Skype, Exchange.  

Vad är det bästa med att jobba som konsult? 

Det bästa med att arbeta som konsult är den mångsidighet och variation som kommer med att arbeta med olika kunder och uppdrag. Som konsult får man möjligheten att ständigt utvecklas och lära sig nya saker genom att möta olika utmaningar och miljöer.  

Jag uppskattar även friheten jag får som konsult – att vara ute hos kund och träffa nya människor. Sen att få göra skillnad och bidra mot gemensamma mål. Att vara konsult innebär också att man får möjligheten att bidra till att lösa problem och göra verklig skillnad för kunderna, vilket ger en stor glädje och mening i arbetet. Det är dessutom en stor bonus att få tillhöra ett företag som Why och möjlighet att ta del av de aktiviteter som erbjuds tillsammans med härliga kollegor.