Vi söker fler Whyare – konsulter inom Verksamhets- och kundnytta

Dela på facebook
Dela på linkedin

På Why ser vi inte varandra som medarbetare, vi ser oss som Whyare. Vi delar sunda värderingar, bryr oss om människor, tycker om att hjälpa till och vill vara delaktiga i en positiv utveckling av organisationer och samhälle. Har du också dessa värderingar? Så bra, då är vi intresserade av att höra mer om dig och samtidigt berätta vidare om oss och hur vi arbetar för att leverera värde hos våra uppdragsgivare.

Om rollen

Vi söker dig som vill utvecklas i rollen som konsult och som kan leda, eller delta i uppdrag där du lyssnar in och analyserar kundens behov, tar fram underlag till beslut eller förslag till lösningar, som du sedan tar vidare i samarbete med andra roller/aktörer. Vid sidan av konsultrollen ser vi också att du är med och utvecklar vårt affärsområde Verksamhets- och kundnytta. Det övergripande syftet med affärsområdet är att hjälpa verksamheter att konkretisera vad som behöver förändras och hur det ska genomföras, för att den önskade verksamhets- och kundnyttan ska kunna realiseras.

Du kommer arbeta i en rådgivande roll där förmågan att arbeta både strategiskt och operativt är viktig. Uppdragen varierar i karaktär – från verksamhetsanalys och utveckling, till genomförande av komplexa förändringsprojekt och transformationer. Du kommer både att driva egna uppdrag/projekt samt jobba i team med kunden eller kollegor.

Om dig

Du är kommunikativ, affärsmässig och vill ständigt utveckla dig i ditt arbete. Du arbetar strukturerat och har erfarenhet av att driva och utföra uppdrag i samarbete med chefer och andra ledare mot uppsatta mål. Du inger förtroende och har en god förmåga att lyssna, samtidigt som du inte är rädd att reda ut eventuella frågetecken som uppstår längs vägen.

Vidare har du:

  • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och/eller processutveckling, gärna utifrån ett behovsorienterat synsätt
  • Kunskap om IT-utveckling och digitalisering
  • Erfarenhet av processledning/workshopledning
  • Förståelse för och kunskap om vikten av att involvera människor i förändringsprocesser
  • Lätt för att uttrycka dig i både muntlig och skriftlig form, så att du kan tillgodose olika mottagare och de kanaler som kunden väljer

Det är meriterande om du har erfarenhet av att implementera nya arbetssätt och processer, strukturerat förändringsarbete (förändringsledning), samt att arbeta enligt innovativa metoder och utifrån agila principer och arbetssätt. I grunden har du relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet med mera.

På sikt vill vi även hitta dig som ännu inte uppfyller alla ovan kriterier, men som vill utvecklas vidare i den riktningen. Så tveka inte att höra av dig om detta stämmer in på dig.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar kollektivavtal och har goda anställningsvillkor och förmåner. På Why möts du av en platt och öppen organisation, som ser till individens behov. Som Whyare får du möjlighet att prova på nya saker och fortsätta din personliga utveckling. Vi tror på att om vi har roligt på jobbet så bidrar det till att fantastiska saker händer!

Din ansökan

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan till info@why.se så snart som möjligt, då urval sker löpande. Sista ansökningsdag är 12 december 2021. Vi ser fram emot att läsa den!

Vid frågor gällande rekryteringen är du varmt välkommen att kontakta Ann-Charlotte, affärsområdeschef (ann-charlotte.gustafsson@why.se, 070-699 79 07) eller Erik, VD (erik.sonesson@why.se, 060-14 65 05).