Why IT Solutions rekryterar två nyexaminerade studenter

Dela på facebook
Dela på linkedin

Felix Hansson och Fredde Holm

 

Under vårterminen 2022 samarbetade Felix och Fredde med oss på Why för att utföra sina masteruppsatser på utbildningen civilingenjör i industriell ekonomi. Felix och Fredde visade upp goda resultat, bra arbetsmoral och delade även Whys värdegrunder och den laganda som finns. Vi vill därmed ge ett varmt välkomnande till Felix och Fredde som nu är en del av Why-familjen som heltidsanställda konsulter.

Felix kommer i början av augusti att förstärka affärsområdet Verksamhets- och kundnytta. Fredde blir det nya tillskottet inom Tjänsteutveckling och förvaltning.

 

Under universitetstiden fick Felix chansen att prova på konsultlivet där Felix samarbetade med Region Västernorrland och Plattform24 i arbetet med den nylanserade digitala vårdchatten. Felix trivdes i ”konsultmiljön” där han fick skapa värde och effekt inom samhällsviktiga områden. Det här blev gnistan som tände elden inom Felix:

– Att få chansen att påverka en verksamhet, som exempelvis vården, är otroligt roligt och spännande. Jag känner att jag verkligen kan göra skillnad på riktigt, och kan kanske indirekt rädda liv. Det blir är en väldigt stor drivkraft för att leverera bra resultat som man kan vara stolt över.

Felix valde att samarbeta med oss på Why för att skriva sin master-uppsats inom områdena digitalisering och nyttorealisering – två områden som Felix är mycket intresserad av. Under denna period hade vi ett nära samarbete med Felix, och vi fick chansen att lära känna varandra under resans gång.

– För många nyexaminerade studenter kan det vara lite läskigt att ta första steget ut ur universitetslivet. Det finns en viss osäkerhet. Kommer jag lyckas hitta något jobb? Kommer jag lyckas applicera det jag har lärt mig under dessa år i verkligheten? Men för mig så undvek jag den osäkerheten. Jag kom i kontakt med Why IT Solutions under mitt sista år och det visade sig vara det rätta steget för mig efter universitetet. Jag kände att personerna på Why var snälla och trevliga, att det fanns möjlighet att göra skillnad på riktigt hos Why och att arbeta inom de ämnen jag tyckte jag var duktig inom och hade ett genuint intresse av. Men framförallt att jag skulle få rätt stöd och kunde se mig själv växa som person inom Why. Så för mig var det ett självklart val att välja Why. Det gjorde att jag inte kände någon osäkerhet alls inför examineringen och faktiskt såg fram emot att få börja jobba och få visa vad jag går för.

 

Fredde är en glad och passionerad problemlösare som älskar att hitta kreativa lösningar till komplexa problem, både i hemmet och på jobbet. Han är en snabblärd, lyhörd och flexibel IT-generalist som trivs bäst när processledning, verksamhetsutveckling eller kravfångst är involverat. Han är mycket noggrann i sitt arbete och tar stor stolthet i de utmaningar han antar och gör därmed allt för att lyckas.

– Jag brinner för personlig utveckling och applicerar det i alla aspekter av mitt liv. Mitt mål är att bli den bästa versionen av mig själv som jag kan bli och detta uppnår jag genom att ständigt anta nya utmaningar och bredda mina kunskapsområden.

Freddes master-uppsats handlade om effekthemtagning inom den offentliga sektorn och under denna period spenderade han en hel del tid på Why-kontoret och vi kunde samtidigt lära känna varandra. Det här är ett riktigt bra sätt att samarbeta med unga människor som behöver få arbetslivserfarenhet och där vi äldre behöver få in nya perspektiv och skapa mer dynamik på kontoret.

– Jag valde att ta kontakt med Why eftersom de har en erfaren konsultpool tillsammans med ett brett utbud av uppdrag inom flera olika affärsområden. Jag brinner för att lära mig nya saker så med dessa fördelar kändes Why som det naturliga valet för mig.

 

Från Whys håll är vi mycket glada att vi testade denna form av samarbete och har genom Fredde och Felix fått kontakt med fler nyexaminerade studenter som är på väg in i Why-andan. Vill du veta mer om Felix, Fredde eller några andra av våra konsulter på Why? Hör av dig så tar vi ett första samtal över en kopp kaffe eller vad som passar dig bäst.