Why motionerar för välgörenhet

Dela på facebook
Dela på linkedin
Överlämning av gåva

Why IT Solutions Mats Olsson (vänster) och Erik Sonesson (mitten) lämnar över checken och en korg med godis till Neonatalavdelningens Monica Larsson (höger). Foto: Albin Sjöberg

Why har genom initiativet “Goda Hjärtan” samlat in cirka 30 000 kr till välgörenhet. Nu har man inom bolaget bestämt vart pengarna ska gå – och valet föll på Neonatalavdelningen 45 i Sundsvall.

Vi har även i år haft ett initiativ som kallas för “Goda Hjärtan” inom företaget. Syftet med detta har varit att vi genom fysisk aktivitet samlat in pengar som nu i slutet av året doneras till välgörenhet.
– Om en av de anställda motionerar i 20 minuter i någon form så skänker vi som företag 20 kr till välgörenhet, säger VD:n Erik Sonesson.

Check för goda hjärtan 2022
Checken som överlämnades till Barnkliniken. Foto: Albin Sjöberg

Under året har vi tillsammans tränat ihop runt 30 000 kr där samtliga 28 medarbetare varit bidragande. Vi har sedan tillsammans röstat vart pengarna ska gå och där föll valet i år på Barnkliniken Neonatalavdelning 45 på Sundsvalls Sjukhus. Enligt Erik var det helt rätt val:
– Under året så har två av våra medarbetare fått en fantastisk hjälp från barnkliniken till sina familjer, säger han.

Tisdag den 13:e december lämnade vi över gåvan på kontoret i Sundsvall. Där bjöds det på tårta och kaffe för att fira detta, innan Erik räckte över checken samt en stor korg med godis till Neonatavdelningens Monica Larsson.– Vi känner stor tacksamhet att ni hjälpt våra medarbetare till ett bättre liv, säger Erik i samband med detta.