Why’s Goda hjärtan jobbar för bättre hälsa

Dela på facebook
Dela på linkedin

Per Rautila överlämnar checken till Sture Henningsohn från Träpatronerna

I år valde vi att ge vårt bidrag på 30.000 kronor till patientföreningen Träpatronerna för prostatacancerdrabbade och deras anhöriga. Det är tredje året i rad som vi på Why samlar in pengar genom att registrera alla våra hälsofrämjande aktiviteter som promenader och annan form av träning i vår egenutvecklade app.

Syftet är att förbättra våra egna hjärtan och samtidigt ge ett hjärta till någon annan i form av ett bidrag till ett välgörande ändamål med lokal anknytning som vi tillsammans röstar fram. För varje aktivitet en medarbetare registrerar skänker Why 20 kronor i bidrag. I år var det Pontus Viksten, Linus Olsson och Johan Havenström som registrerat flest aktiviteter. Bra kämpat!

Under torsdagen var Sture Henningsohn och Tord Berglund från föreningen Träpatronerna här på kontoret för att ta emot Goda hjärtan-checken på 30.000 kronor, berätta lite spännande fakta om föreningen och äta tårta för att fira händelsen tillsammans med några av oss. Checken överräcktes av vår medarbetare Per Rautila som också konsultar på Region Västernorrland där han varit med och implementerat lösningen OPT – organiserad prostatacancertestning och som var upprinnelsen till att skänka pengarna till just Träpatronerna i år.

Roligt att Sture och Tord på Träpatronerna blev så glada över pengarna. Vi fick veta att de kommer användas i deras verksamhet som handlar om att ge stöd till den enskilde mannen och hans närstående. De har regelbundna träffar där man kan träffa andra män som har prostatacancer eller de som har haft sjukdomen. Under träffarna kan man också lyssna på föredrag, samt att de vid behov arrangerar stödsamtal och stödgrupper man kan delta i. Läs gärna mer på deras hemsida.